středa 21. ledna 2015

Salát s pečenou červenou řepou a kozím sýrem

První příspěvek letošního roku! Omlouvám se za moji dlouhodobou neaktivitu, ale před Vánoci se mi vše nějak nakupilo. Doufám, že vy jste svátky strávili v klidu a úspěšně vstoupili do nového roku :) Já jsem si letos dala jen jedno předsevzetí a to, začít víc vařit na blog. Své předsevzetí jsem započala tímto báječným salátem. Každý si asi pod slovem řepa představí nakládanou, nic moc chutnající červenou řepu. V tomhle receptu vás přesvědčím o tom, že i tak jednoduché suroviny můžou chutnat skvěle! :)



Ingredience:
římské listy
1 bulva červené řepy
40 g kozího sýra
olivový olej
tymián
sůl, pepř

Postup:

1. Červenou řepu si oškrábeme a nakrájíme na větší kostky. Pekáček vyložíme alobalem, do kterého dáme kostky a zakápneme olivovým olejem. Přidáme tymián. Z alobalu vytvoříme balíček, který dobře uzavřeme. Dáme do trouby vyhřáté na 185 °C a pečeme do změknutí (cca 50 minut).

2. Na talíř si natrháme listy a navrch poklademe řepu. Kozí sýr nakrájíme na malé kousky, nebo "rozdrobíme" a dáme na salát. Celé zakápneme olivovým olejem, ve kterém se pekla řepa.

Dobrou chuť!



Žádné komentáře:

Okomentovat