sobota 22. listopadu 2014

Spaghetti Aglio Olio

Italská kuchyně se řadí k nejoblíbenějším na světě. Není divu, její výjimečnost spočívá v kvalitních a čerstvých surovinách a především v jednoduchosti. Spousta italských jídel je hotova doslova za pár minut. Spaghetti Aglio Olio jsou důkazem. Patří k nejjednodušším italským receptům. Avšak jednoduchost tomuto jídlu neubírá na genialitě. Ochutnejte a posuďte sami :)

Ingredience:
250 g čerstvých těstovin
4 stroužky česneku
10 g peperoncina
2 l vody
olivový olej
sůl, bazalka
parmazán


Postup:

1. Česnek si oloupeme a nakrájíme na tenké plátky. Peperoncino nakrájíme na menší kostičky. 

2. Do hrnce si dáme vařit vodu na spaghetti. Pořádně ji osolíme, voda by měla být stejně slaná jako mořská. Až voda začne vařit, vhodíme spaghetti a vaříme al dente (na skus). U čerstvých těstovin to trvá zhruba 4 minuty. Po uvaření si dáme 50 ml vody, ve které se vařily těstoviny stranou a zbytek slijeme.

3. Do pánve si nalijeme olivový olej, do kterého přidáme česnek a peperoncino. Pomalu opékáme, dokud česnek nezezlátne. Přidáme 50 ml vody z těstovin, promícháme a stáhneme z ohně.

4. Do pánve přidáme uvařené spaghetti, dáme zpět na oheň a krátce prohřejeme. Přidáme nasekanou bazalku a osolíme. Navrch posypeme parmazánem.

Dobrou chuť!







Žádné komentáře:

Okomentovat