Ingredience:
1 cibule
3 stroužky česneku
40 g zázvoru
1 l kuřecího vývaru
250 g kuřecích prsou
150 g žampionů
1/2 menšího lilku
2 chilli papričky
1 plechovka kokosového mléka
koriandr
sůl, pepř
4 limety
Postup:
1. Orestujeme na jemno nasekanou cibuli. Po zesklovatění přidáme česnek nakrájený na plátky, které orestujeme (nesmí zhnědnout, jinak je česnek hořký!). Přidáme plátky zázvoru a chilli papričky.
2. Očištěné žampiony nakrájíme na tenčí plátky a spolu s kuřecím masem, které jsme nakrájeli na kostky, přidáme ke směsi. Chvíli restujeme.
3. Mezitím si připravíme lilek, který spolu s řapíkatým celerem nakrájíme na malé proužky.
4. Směs zalijeme vývarem a přidáme řapíkatý celer a lilek. Necháme provařit.
5. Přilijeme kokosové mléko, šťávu z limetek a ochutíme solí, pepřem a trochou chilli. Na závěr dáme do polévky koriandr.
Dobrou chuť!
Žádné komentáře:
Okomentovat