sobota 25. října 2014

Thajská polévka

Vinohrady jsou pravým kulinářským rájem. Nejen, že je zde asi největší koncentrace vyhlášených podniků, kde můžete ochutnat opravdu skvostné jídlo, ale nachází se zde i krásný byt mého kamaráda, který je opravdovým mistrem kuchyně. Chlap v kuchyni je báječná kombinace. Zvláště, jedná-li se o vtipného, milého, chytrého milovníka dobrého vína a jídla, nadšeného (a skvělého) kuchaře Šimona Srpa. Připravili jsme si pro vás tři senzační jídla, která nejsou náročná na přípravu a jsou rychle hotová. Nejprve jsme se pustili do famózní thajské polévky, pak jsme připravili Šimonův vyhlášený houbový garnish a vše završili ne příliš často používanou, avšak skvělou makrelou s ratatouille. Protože oba razíme heslo, že při vaření má být především příjemná a pohodová atmosféra, celé odpoledne se neslo v duchu dobrého vína a kvalitní hudby. Byl to báječně strávený čas, díky za něj! 

Ingredience:

1 cibule
3 stroužky česneku
40 g zázvoru
1 l kuřecího vývaru
250 g kuřecích prsou
150 g žampionů
1/2 menšího lilku
2 chilli papričky
1 plechovka kokosového mléka

koriandr
sůl, pepř
4 limety


Postup:

1. Orestujeme na jemno nasekanou cibuli. Po zesklovatění přidáme česnek nakrájený na plátky, které orestujeme (nesmí zhnědnout, jinak je česnek hořký!). Přidáme plátky zázvoru a chilli papričky.


2. Očištěné žampiony nakrájíme na tenčí plátky a spolu s kuřecím masem, které jsme nakrájeli na kostky, přidáme ke směsi. Chvíli restujeme.


3. Mezitím si připravíme lilek, který spolu s řapíkatým celerem nakrájíme na malé proužky.

4. Směs zalijeme vývarem a přidáme řapíkatý celer a lilek. Necháme provařit.

5. Přilijeme kokosové mléko, šťávu z limetek a ochutíme solí, pepřem a trochou chilli. Na závěr dáme do polévky koriandr.

Dobrou chuť!







Žádné komentáře:

Okomentovat