sobota 25. října 2014

Houbový garnish

Šimonův "majstrštyk". Je to jedno z nejjednodušších jídel, co znám. To mu však neubírá na lahodnosti. Díky tomuto jídlu jsem se naučila dvě věci. Za prvé se mi vážně potvrdilo, že v jednoduchosti je krása a síla (v našem případě skvostná chuť) a za druhé mě Šimon vyškolil, co se týče vaření s vínem. Znáte základní poučku? Není to úplné vyvaření vína, jako jsem tipovala já, ale... Nikdy nepřilívejte do jídla víno z vlastní skleničky. Na to přeci máte skleničku vašeho spolukuchaře :)

Ingredience:
200 g žampionů

2 šalotky
máslo
70 ml bílého vína
50 ml smetany (min.31%)
sůl, pepř
tymián
muškátový květ



Postup:

1. Žampiony si očistíme a nakrájíme na větší kusy. V pánvi si rozpálíme máslo, na kterém zpěníme nadrobno nasekané šalotky.

2. Přidáme žampiony a jen chvíli restujeme. Po celou dobu přidáváme máslo. Je důležité, aby žampiony byly  zlatavé, ale zároveň rare. Přilijeme víno a necháme ho odpařit. 
  



3. Osolíme, opepříme, přidáme trochu muškátového květu a tymián.Zjemníme smetanou.
 Podáváme s bagetkou.

Dobrou chuť!

Žádné komentáře:

Okomentovat