sobota 25. října 2014

Makrela s ratatouille

Ryby jsou super, o tom žádná. Jen je veliká škoda, že v Čechách je zvykem servírovat lososa, pstruha nebo vánočního kapra. Proto mě velmi mile překvapilo, že Šimon vybral makrelu. Určitě spousta z vás si představí uzenou makrelu, která moc chutná není. Až vyzkoušíte tenhle recept, uznáte, že makrela je vlastně hrozně skvělá ryba! Mnoho lidí se bojí kuchat a vyfiletovávat ryby sami. Přiznám se, že já jsem k nim donedávna také patřila, ale Šimon mě na tomto jídle naučil, jak na to a musím uznat, že se vážně není čeho bát. V některém z mých dalších článků vám ukážu, jak se s tím poprat


Ingredience:
400 g filetu z makrely
bylinky, sůl, pepř
máslo

Na ratatouille
1/2 lilku

1 červená paprika
3 lžíce drcených rajčat
1 červená cibule
2 stroužky česneku
50 ml bílého vína
olivový olej
sůl, pepř, tymián

Postup:

1. Začneme ratatouille. Na tenké proužky si nakrájíme lilek a papriku. V hrnci rozpálíme olivový olej a přidáme lilek s paprikou. Necháme dusit pod pokličkou.


2. Cibuli si nadrobno nasekáme a spolu s drceným česnekem přidáme do hrnce. Cibuli zarestujeme. Přidáme drcená rajčata a opět dusíme pod pokličkou.



3. Přilijeme víno a okamžitě přiklopíme, aby se víno odvařilo.Dusíme do té doby, dokud není zelenina měkká. Ochutíme solí, pepřem a přidáme tymián.

4. Na rybu si rozpálíme v pánvi máslo. Makrelu osolíme. Filety dáme do pánve kůží dolů a chvíli je přidržíme, aby se "nezkroutily". Přidáme bylinky. Krátce makrelu z obou stran opečeme. 



Dobrou chuť!




Finální styling 

Žádné komentáře:

Okomentovat