Ingredience:
400 g filetu z makrely
bylinky, sůl, pepř
máslo
Na ratatouille
1/2 lilku
1 červená paprika
3 lžíce drcených rajčat
1 červená cibule
2 stroužky česneku
50 ml bílého vína
olivový olej
sůl, pepř, tymián
Postup:
1. Začneme ratatouille. Na tenké proužky si nakrájíme lilek a papriku. V hrnci rozpálíme olivový olej a přidáme lilek s paprikou. Necháme dusit pod pokličkou.
2. Cibuli si nadrobno nasekáme a spolu s drceným česnekem přidáme do hrnce. Cibuli zarestujeme. Přidáme drcená rajčata a opět dusíme pod pokličkou.
3. Přilijeme víno a okamžitě přiklopíme, aby se víno odvařilo.Dusíme do té doby, dokud není zelenina měkká. Ochutíme solí, pepřem a přidáme tymián.
4. Na rybu si rozpálíme v pánvi máslo. Makrelu osolíme. Filety dáme do pánve kůží dolů a chvíli je přidržíme, aby se "nezkroutily". Přidáme bylinky. Krátce makrelu z obou stran opečeme.
Finální styling |
Žádné komentáře:
Okomentovat