Ingredience:
200 g rýže arborio
200 g rýže arborio
1,2 l zeleninového vývaru
2 malé cibule
250 g žampionů (nebo lesních hub)
2 lžíce olivového oleje
80 g nastrouhaného parmazánu
sůl, pepř
tymián
Postup:
1. Najemno nasekanou cibuli orestujeme na olivovém oleji. Když začne cibule lehce zlátnout, přidáme na plátky nakrájené žampiony. Chvíli restujeme a poté přisypeme rýži.
2. K rýži pomalu přiléváme vývar. Nejlepší je přilít vždy jen malou naběračku vývaru a nechat pomalu vývar "vsáknout". Tímto způsobem se dostaneme až do fáze, kdy je rýže měkká a má lehce matlavou konzistenci.
3. Osolíme, opepříme. Přidáme tymián a parmazán. Rizoto nandáme na talíř, se kterým lehce praštíme o stůl, aby se rizoto rozprostřelo.
Dobrou chuť!
Mňam , vždy jsem tohle rizoto chtěla ochutnat, už když to vidím na fotkách, to vypadá tak lákavě :)
OdpovědětVymazatBudu to muset vyzkoušet.