neděle 15. března 2015

Houbové rizoto

Po dlouhé neaktivitě (pardón), způsobené především dodělávkami do školy a psaní seminární práce, jsem zase něco uvařila. Dnes vám ukážu, jak na italské rizoto. Nepředstavujte si rizoto typu školní jídelna. Předvedu vám, jak se má rizoto správně dělat a doufám, že zjistíte stejně jako já, že to není žádná věda. Tak vzhůru do toho! 




Ingredience:
200 g rýže arborio
1,2 l zeleninového vývaru
2 malé cibule
250 g žampionů (nebo lesních hub)
2 lžíce olivového oleje
80 g nastrouhaného parmazánu
sůl, pepř
tymián

Postup:

1. Najemno nasekanou cibuli orestujeme na olivovém oleji. Když začne cibule lehce zlátnout, přidáme na plátky nakrájené žampiony. Chvíli restujeme a poté přisypeme rýži.

2. K rýži pomalu přiléváme vývar. Nejlepší je přilít vždy jen malou naběračku vývaru a nechat pomalu vývar "vsáknout". Tímto způsobem se dostaneme až do fáze, kdy je rýže měkká a má lehce matlavou konzistenci.

3. Osolíme, opepříme. Přidáme tymián a parmazán. Rizoto nandáme na talíř, se kterým lehce praštíme o stůl, aby se rizoto rozprostřelo.

Dobrou chuť!




1 komentář:

  1. Mňam , vždy jsem tohle rizoto chtěla ochutnat, už když to vidím na fotkách, to vypadá tak lákavě :)
    Budu to muset vyzkoušet.

    OdpovědětVymazat